Autoaccessoires koopjes

Belangrijke zaken bij het huren van een auto

Belangrijke zaken bij het huren van een auto

Geplaatst op

Een auto huren kan in sommige gevallen heel handig zijn, bijvoorbeeld op vakantie. Het bespaart geld dat je zou uitgeven aan taxiritten en voorkomt dat je afhankelijk bent van een schema van het openbaar vervoer. Toch zijn er bij het huren van een auto een paar belangrijke dingen die je moet weten. Lees in deze blog belangrijke zaken bij het huren van een auto.

Gebruik een creditcard wanneer je de auto ophaalt

Wanneer je in een vreemd land bent en een auto wilt huren, is betalen met een creditcard de veiligste optie. Wanneer je je normale bankpas gebruikt, wordt er vaak een autorisatiebedrag in rekening gebracht zonder dat je dit doorhebt. Als je toch liever met je bankpas een auto huurt, zoek dan van tevoren goed uit wat het beleid is van de verhuurder.

Beperk het aantal chauffeurs tot een minimum

Of je nu op vakantie gaat met het gezin of met je vriendengroep, beperk het aantal chauffeurs tot een minimum. Voor elke extra bestuurder moet je (in veel gevallen) een dagelijkse vergoeding betalen, ondanks of deze daadwerkelijk rijdt tijdens de huurperiode. Zoek dit wederom van tevoren goed uit, zodat je niet voor verrassingen staat.

Huur geen auto op de luchthaven

Ondanks dat het makkelijk is om gewoon een auto te huren op de luchthaven, is dit een dure optie. Je betaalt een premie voor het recht om de auto op te halen zodra je uit het vliegtuig stapt. Verhuurbedrijven zijn verplicht om vergoedingen te innen en te betalen aan de luchthaven waar ze zakendoen. Je kunt dit omzeilen door simpelweg een taxi te nemen naar een andere autoverhuurder die zich niet op de luchthaven bevindt. 

Geen vakantieplannen en heb je een auto nodig in Nederland? Je kunt goedkoop een auto huren in Rotterdam

Gerelateerde berichten

Een auto huren voor vakantie, waar moet je op letten?

Steeds meer mensen gaan met een huurauto op vakantie. Er zitten namelijk veel voordelen aan; het geeft veel meer vrijheid op vakantie i.p.v. taxi’s...

Lees meer

Vervangend vervoer bij autoschade

Schade aan je auto oplopen is erg vervelend. Gebruik je de auto veel voor woon-werkverkeer? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk vervangend...

Lees meer

Over ons

Op onze site besteden we aandacht aan slimme manieren om het maximale uit je auto te halen en daarbij je portemonnee zoveel mogelijk te ontzien. Lees daarom snel onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ autoaccessoires-koopjes.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden