Autoaccessoires koopjes

Een auto huren voor vakantie, waar moet je op letten?

Een auto huren voor vakantie, waar moet je op letten?

Geplaatst op

Steeds meer mensen gaan met een huurauto op vakantie. Er zitten namelijk veel voordelen aan; het geeft veel meer vrijheid op vakantie i.p.v. taxi’s en overvolle bussen te gebruiken, vaak is het snel geregeld, de meeste huur auto’s zijn niet ouder dan 6 maanden en kan het ook erg goedkoop uitpakken. Kruip zelf achter het stuur en ga op pad! Toch zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten of rekening mee moet houden als je een auto gaat huren. Dat lees je in deze blog.

Creditcard op bestuurdersnaam is verplicht

Een creditcard heb je bij 9 van de 10 verhuurders nodig. Probeer niet een creditcard van een reisgenoot te lenen om vervolgens de auto op jouw naam te huren. Dat gaat niet werken omdat er vaak een borg vereist is voor het huren van een auto. Deze wordt alleen op de creditcard ingehouden als er een probleem qua schade of diefstal is. Indien er namelijk schade is aan de auto, ben jij hier verantwoordelijk voor. Maak je geen zorgen, daar zijn gelukkig wel verzekeringen voor, maar het is alsnog belangrijk dat de creditcard niet op een andere naam staat.

Je komt altijd goedkoper uit als je vooraf en online boekt

Twijfel je nog over of je vooraf moet boeken of ter plaatse een huur auto gaat regelen? Het kan natuurlijk allebei, maar houd in het hoogseizoen wel rekening met drukte. Omdat veel autoverhuurbedrijven met een prijs- en aanbodsysteem werken, zal de prijs automatisch hoger liggen als je pas in het hoogseizoen boekt. De populairste autotypes zijn meestal al snel weggeboekt als je ter plaatste huurt, sterker nog het kan zelfs zo zijn dat er helemaal geen auto meer beschikbaar is. Boek daarom altijd van te voren.

Zijn er nog extra verzekeringen waarmee je rekening moet houden?

De meeste verhuurders zoals bij dit autoverhuur in Eindhoven hebben bij de huurprijs al de basisverzekeringen inbegrepen, waaronder aanrijdingschade, wettelijke aansprakelijkheidsverzekering en diefstalverzekering vallen. Het kan voorkomen dat je extra verzekeringen moet afsluiten als je de auto ophaalt, omdat dan pas duidelijk wordt voor de verhuurder dat je bijvoorbeeld op wintersport gaat. Daar zijn meestal andere en extra verzekeringen aan gebonden.

Gerelateerde berichten

Vervangend vervoer bij autoschade

Schade aan je auto oplopen is erg vervelend. Gebruik je de auto veel voor woon-werkverkeer? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk vervangend...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden