Autoaccessoires koopjes

Wat moet ik doen om een letselschade advocaat te worden?

Wat moet ik doen om een letselschade advocaat te worden?

Geplaatst op

Een opleiding tot letselschade advocaat klinkt aan de ene kant wat ingewikkeld. Aan de andere kant klinkt het ook wel interessant. Aan elke opleiding zitten er wel een aantal eisen waaraan je moet voldoen, opleidingen die je moet doen en ervaringen die je moet hebben gedaan. Deze drie factoren lichten wij op een makkelijke manier toe, zodat het wat duidelijker wordt.  

Welke opleiding(en) moet ik doen tot letselschade advocaat?

Om letselschade advocaat te worden moet je als eerste je op het niveau van wetenschappelijk onderwijs, de opleiding rechtsgeleerdheid halen. Als je deze succesvol hebt afgerond, dan kan je vervolgens een vervolgopleiding doen tot advocaat. Ook als je deze klaar hebt, mag jij je pas officieel ‘advocaat’ noemen. In principe ben je nu klaar om aan de slag te gaan bij een bedrijf. Het is misschien wel handig om te weten, dat het per bedrijf afhankelijk is of je nog een specifieke opleiding moet doen. 

Kan ik me aansluiten bij verenigingen?

Naast het kiezen van een opleiding, is het leuk om je aan te sluiten bij een vereniging. Naast het opvrolijken van je cv, kan je hier een hoop van leren. Toch moet je dan aan veel eisen voldoen, hierbij moet je denken aan ervaring en opleidingen. Hieronder volgt een voorbeeld.

Voor zowel voor het aansluiten bij de ASP en de LSA vereniging, moet je eerst de Grotius opleiding Personenschade hebben gevolgd. 

Moet ik ervaringen opdoen?

Voordat je gaat solliciteren, is het verstandig om wel wat tot veel ervaring op te doen. Zet dit dan vervolgens ook op je cv neer. Hoe meer ervaring, hoe sneller bedrijven weten wat je wel en niet kan. Dat geldt ook voor een wat grotere kans dat je gaat groeien in lichamelijke zin, maar ook in kennis en ervaring. 

Samenvatting van de blog

Om de opleiding letselschade advocaat te volgen moet er veel gebeuren, om aan alle eisen te voldoen en de juiste opleiding op de juiste en goede school te kiezen. Ook moet je zeker weten dat dit de juiste keuze is, waar jij je beroep van wilt maken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden