Autoaccessoires koopjes

Tips voor de autorit naar je wintersportbestemming

Tips voor de autorit naar je wintersportbestemming

Geplaatst op

Wellicht trek je dit jaar met de auto richting de Alpen om te wintersporten. Dit is een fantastische manier om je vakantie door te brengen. Om te beginnen is er een gevoel van vrijheid en avontuur bij het rijden zelf, omdat je door een adembenemend landschap reist. Ook is geen limiet aan bagage, dus je kunt zo veel mee nemen als in de auto past.

Een autovakantie kan ook voordeliger zijn dan vliegen, vooral als je van plan bent je eigen skiuitrusting mee te nemen, omdat je geen dure toeslagen voor je skibagage hoeft te betalen. Zelfs als je rekening houdt met de kosten van brandstof en tolheffingen, is het waarschijnlijk nog steeds veel goedkoper dan een vliegticket.

Hier zijn een aantal punten met betrekking tot de autorit die je in gedachten moet houden voordat je vertrekt.

Plan je route

Als je eenmaal hebt gekozen voor een resort en alle hotel- en skipassen zijn geboekt, is het tijd om elk aspect van je reis zorgvuldig te plannen. Plan je route, en hierbij ook een aantal stops waar je kunt tanken en eten. Zorg ervoor dat je voldoende tijd overlaat voor de tolwegen en bouw wat extra tijd voor vertragingen in. Vergeet niet dat een deel van de reis zal plaatsvinden op bergwanden en dat je hier niet snel kunt rijden.

Maak je auto vakantie klaar

Als je in de buurt bent van je bestemming worden de rijomstandigheden lastiger en gevaarlijker. Om jezelf, je passagiers en je auto te beschermen, zijn er een paar stappen die je kunt nemen om je voertuig aan te passen aan het rijden in de bergen. Voordat je vertrekt, moet je ervoor zorgen dat je banden de aanbevolen profieldiepte van 3 mm hebben.

Sneeuwstormen kunnen plotseling en onvoorspelbaar zijn in bergachtige gebieden, dus het is een goed idee om een paar dingen mee te nemen voor het geval je verstrikt raakt. Het is verstandig om een winteroverlevingspakket in de auto te leggen met een paar benodigdheden voor noodgevallen.

Sneeuwbanden kunnen uw autobanden betere wrijving geven op sneeuw, terwijl een reserve-ijskrabber en een ontdooispray een reddingsmiddel kunnen zijn als je na een pitstop terugkeert naar je auto en ontdekt dat het raam bevroren is. Als je auto een dakdrager heeft, stap dan regelmatig uit en controleer of je dakkoffer veilig is. Je wilt niet bij het resort arriveren om erachter te komen dat je enkele kilometers geleden de helft van je skiuitrusting bent kwijtgeraakt.

Vergeet bovendien niet om je te verdiepen in de wetten wat betreft het rijden in de Alpen. Alvast een prettige wintersportvakantie toegewenst!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden