Autoaccessoires koopjes

Schadeauto: goedkoop een jong gebruikte auto inkopen

Schadeauto: goedkoop een jong gebruikte auto inkopen

Geplaatst op

Schadeauto’s hebben een aantrekkelijker prijspunt dan schadevrije occasions. Dat komt natuurlijk doordat deze auto nog wat liefde en manuren nodig hebben. Een auto met schade is hierdoor zeer aantrekkelijk voor hobbyisten met monteurservaring of professionele autoschadeherstelbedrijven. Je kunt voor een prikkie een jong gebruikte auto rijden of doorverkopen.

Herstelde auto’s verkopen of zelf voordelig rijden

Het doorverkopen van herstelde auto’s kan veel geld opleveren. Vooral wanneer je hier zelf voor opgeleid bent en de schades zelf eenvoudig kunt herstellen. Maar ook als je als ervaren hobbyist een projectauto voor jezelf zoekt is dit een schadeauto erg aantrekkelijk. Het belangrijkste is dat je weet dat je de auto kunt repareren en dat je hem tegen de juiste prijs inkoopt.

Prijzen van auto’s met schade

De prijzen van schadeauto’s zijn afhankelijk van meerdere factoren, waaronder:

  • Het soort en model auto
  • De algehele staat van de auto
  • Het benodigde werk om de auto weer netjes te krijgen
  • Het soort motor
  • De kilometerstand
  • Het bouwjaar

Sommige merken en modellen zijn populairder dan anderen, dit geldt ook voor schadeauto’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan auto’s van de merken Volkswagen, Audi en BMW. Voor deze modellen zul je dan ondanks de schade ook meer moeten betalen dan voor andere merken.

Auto’s in slechte staat zijn natuurlijk wel goedkoper dan occasions zonder schade. Wil je precies weten voor welke prijs je zou moeten betalen, bekijk dan dit overzicht met schadeauto’s.

Mag een beschadigde auto de weg op?

Met kleine schades kun je vaak nog wel rijden. Maar wanneer een voertuig niet meer voldoet aan de wettelijke eisen, dan moet dit voertuig eerst weer gekeurd worden voordat deze de weg op mag. De politie, douane of schade-experts kunnen een signalering plaatsen in het kentekenregister van het RDW. De auto krijgt in dat geval een WOK-status, dit betekent ‘wachten op keuring’.

Wanneer de schade in voldoende mate is hersteld kun je een keuring aanvragen bij het RDW. Hiervoor kun je op de website van het RDW een afspraak maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden