Autoaccessoires koopjes

Onderhoudstips voor je dieselmotor: zo gaat hij langer mee

Onderhoudstips voor je dieselmotor: zo gaat hij langer mee

Geplaatst op

Een dieselmotor is erg sterk en gaat lang mee. Door de jaren heen is er veel veranderd in de dieseltechnologie. Verschillende innovaties zijn er geweest waardoor deze technologie milieuvriendelijker geworden is. Zo is het roetfilter geïntroduceerd en is de diesel zelf veel minder zwavelhoudend gemaakt. Er is ook biodiesel ontwikkeld. Alles om het milieu minder te belasten. Al deze vernieuwingen zijn prachtig, maar zijn voor hun effectiviteit afhankelijk van de mate waarin jij onderhoudt pleegt aan je dieselmotor. In deze blog geven we je hiervoor een aantal tips.

Opstarten

Laat je motor eerst opstarten. Dus laat je motor eerst een paar minuten opstarten en stationair draaien. De motor mag dus niet koud zijn als je ermee gaat rijden, dat is echt een doodzone in Dieselland. Er moet tijd zijn voor de olie om in alle hoeken en gaten van je motor te komen.

Waterverwijderaar

Kies een dieselbrandstofadditief dat water helpt verwijderen. Dit maakt de taak voor je motor op dit gebied een stuk eenvoudiger. Additieven zorgen ook voor de reiniging van een vervuilde motor en helpt bevriezen voorkomen.

Filters en olie

De levensduur van de dieselmotor hangt af van hoe vaak het voertuig wordt gebruikt. We raden je aan om de filters van je diesel op tijd te vervangen en de olie tijdig te verversen. Erg belangrijk om periodiek te checken of het nodig is.

Koelvloeistof

Een gecertificeerde koelvloeistof is belangrijk bij een dieselmotor. Waarom? Het betreft een motor die veel hitte produceert. Dan is een koelvloeistof onontbeerlijk. Wanneer je de olie checkt, neem dan direct deze belangrijke vloeistof mee in je controle. Zorg wel dat je geen koelvloeistoffen mixt, dat is echt een van de ergste dingen die je met een dieselmotor kunt doen. Er kan namelijk een chemische reactie ontstaan die het koelsysteem ondermijnt. Voor nood mag je water toevoegen aan het koelsysteem, maar laat de motor dan eerst afkoelen. En wanneer je de kans hebt, doe dan direct de juiste koelvloeistof erin.

Per ongelijk benzine getankt, wat nu?

Het gebeurt jaarlijks veel mensen: ze tanken tijdens de vakantie een verkeerde brandstof. Dit kan behoorlijk vervelend zijn, omdat het allereerst een groot op onthoudt is en daarnaast veel schade aan je motor veroorzaakt als je ermee gaat rijden. Wanneer je benzine in je diesel tankt dan is dat een probleem, want benzine smeert de motor niet, waardoor deze vastloopt. Wat moet je in dit geval doen? Heel simpel, bel gewoon de wegenwacht. Een expert heeft dit voor je geregeld in no-time en het kost weinig. Zeker in vergelijking met een kapotgereden dieselmotor.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden